Søg hjælp

Gør noget ved din allergi

Den rigtige diagnose er først skridt til at få det bedre

Det første skridt mod at bekæmpe allergien er at bestille tid til et lægebesøg: lægen eller allergispecialisten kan diagnosticere din allergi og give gode råd om, hvilke behandlingsmuligheder der findes.

Udred din allergi? Her kan du søge hjælp

Hvordan føles husstøvmideallergi?

Når Jon får en allergisk reaktion for husstøvmider, bliver han stakåndet og får slim i luftvejene. Samtidig oplever han en underlig uro i kroppen, fordi hans muskler får sværere ved at optage ilt. Måske kan du relatere til Jon oplevelser?

Heldigvis kan Jon holde sin allergi i skak med medicin og gode rutiner i hverdagen, hvor han lufter meget ud i soveværelset, bruger en hovedpude med latexkerne, sørger for hyppig oprydning og grundig rengøring af hjemmet. Se og bliv inspireret til, hvad du kan gøre anderledes.

Hvordan ved jeg, om jeg er allergisk?

For at få at vide, hvad du er allergisk overfor, er du nødt til at få lavet en allergitest. Det er ikke muligt at sige, hvad du er allergisk overfor ved udelukkende at gå ud fra dine symptomer. Der findes forskellige metoder til at teste for allergi. Det mest almindelige er en hudpriktest eller en blodprøve. Priktesten giver svar inden for 15 minutter, mens blodprøven sendes til laboratoriet for analyse, og du får svar inden for nogle dage.

Prikktest

Se filmen om at diagnosticere allergi

8 ting at spørge din læge om

Det er altid vigtigt at forberede sig inden et lægebesøg, og det er ikke altid let at huske alle de spørgsmål, man gerne vil stille lægen.

Her kan du finde forslag til spørgsmål, du kan stille din læge, hvis du overvejer om allergivaccination kan være noget for dig. Tilføj gerne yderligere spørgsmål, som du synes, er relevante for dig, og tag dem med til dit næste lægebesøg.

Forslag til spørgsmål:

  1. Hvad er allergi?
  2. Hvilke symptomer kan allergi give?
  3. Hvordan kan allergien påvirke mig?
  4. Kan en ubehandlet allergi føre til udvikling af flere symptomer, end dem jeg har i dag?
  5. Er der risiko for, at min allergi kan udvikle sig til astma?
  6. Kan min allergi gå over af sig selv?
  7. Hvordan diagnosticeres allergi?
  8. Er det muligt at vaccinere mod allergi?

Ud fra resultaterne fra din allergiudredning, vil din læge eller allergispecialist anbefale den behandling, som er bedst for dig. Det er vigtigt, at du har fået svar på dine spørgsmål om allergi og behandlingsmulighederne, når du går fra lægen, og at du ved, hvad der skal ske herefter.

Download guide før lægebesøg

Spørgsmål og svar

Her kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål.

Sidst oppdateret 09/02/2024