Allergi

Din krop forsøger at forsvare sig

Hvad er allergi?

Immunsystemet beskytter normalt kroppen mod infektioner og andre sygdomme. Ved allergi reagerer kroppens immunforsvar med en forhøjet følsomhed over for stoffer, som normalt er ufarlige.

Disse stoffer kaldes allergener, og i Danmark kommer de oftest fra pollen, husstøvmider, pelsdyr, bi- og hvepsegift og forskellige fødevarer.

Ved allergi danner immunforsvaret antistoffer mod allergenerne. Det kan medføre forskellige allergiske symptomer som f.eks. løbende næse, nysen, kløe i øjnene og i svære tilfælde åndenød pga. astma.

 

Allergi over for husstøvmider

Har du allergisymptomer året rundt, og vågner du om morgenen og føler træthed, så kan du være allergisk over for husstøvmider.

Husstøvmider er mikroskopiske små dyr, der findes mange steder, især i møbler som vores senge.

Læs mere om husstøvmideallergi

 

Forkølelse eller allergi? Sådan kender du forskel

Vi ved alle, hvordan det føles at være træt og uoplagt efter en søvnløs nat, eller hvordan det er at være forkølet eller have influenza. Disse symptomer kan nogle gange ligne allergisymptomer, men der findes nogle forskelle.

Læs mere om allergisymptomer

Find ud af, hvad du er allergisk over for

Hvis du har mistanke om, at du har allergi, eller er usikker på, hvad der forårsager din allergi, eller hvis du ikke er tilfreds med din nuværende allergibehandling, bør du bestille tid hos din læge for at få udredt din allergi. Uanset om du har mild eller svær allergi, er der hjælp at finde for de fleste. Det vigtigste er, at du har det godt og er mindst muligt påvirket af din allergi.

Find en allergispecialist i nærheden af dig

Kvinne tar piller

Allergibehandling

Få styr på din allergi

Der findes mange forskellige muligheder for behandlinger til dig, som har med husstøvmideallergi. Her kan du læse om, hvilke forskellige behandlingsmuligheder der er tilgængelige.

Læs mere
woman having breathing trouble

Allergi og astma

Ubehandlet allergi kan føre til astma

Er du i risikozonen for at udvikle allergisk astma?

Læs mere

Sidst oppdateret 03/10/2022